Spar på de naturlige ressourcer og brug genbrugsmaterialer

I dag er der så meget spild produktion, hvor produkterne kun anvendes en gang. Det er synd for naturen at vi overproducerer og ikke genanvender disse produkter, som betragtes som affald. Derfor er jeg vild med at kunne genbruge produkter i mit hjem. Den måde jeg genanvender materialer på, er ved at bruge materialer fra byggepladser til havemøbler.

Bæredygtige møbler giver god energi

Du kan købe havemøbler i mange forskellige bolighuse, men det er de færreste, som er bygget af bæredygtigt genbrugstræ. Det kan derfor være svært at finde, hvis du vil købe dig til det. Derfor prøvede jeg mig med den blå avis. Her fandt jeg mange interessante møbler, som folk har genbrugt og lavet til nye møbler. En af dem var mit sofabord. Det er lavet af en gammel kinesisk dør. Jeg fandt også en skydedør, der er designet med jern hængsler og sammensat med en gammel stalddør. Jeg har også selv lavet et stort gulvspejl af nogle gamle brædder, som jeg havde liggende fra min renovering af hjemmet.

Få god energi i hjemmet med genbrugstræ

Jeg er SÅ glad for mine udendørs terrassemøbler, som er fremstillet af gamle stilladstraller. De er robuste, solide, flotte og det bedste ved det hele er, at de ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Du får derfor nogle havemøbler, som du kan have i mange år frem og som ikke vil koste dig noget at vedligeholde. Du sparer derfor mange penge, fordi du ikke skal ud og købe nye møbler, hver sommer og du gør samtidig miljøet en tjeneste. Det er en Win-Win situation. Jeg er vild med den rustikke overflade og det patinerede look, som trallerne har. Derfor har jeg også fået lavet nogle bænke til brug indenfor.

Lav genbrug til møbler

Der er også mange, som anvender pallemøbler i stedet for traller. De er lettere at lave selv og kræver næsten intet værktøj. De kan ligesom trallerne også tåle at stå ude i flere sæsoner. Med tiden vil de opnå en flot grålig patinering, som giver dem et flot og rustikt look. Dem kan man også lave vinreoler af, hvis man ikke har brug for havemøbler. De kan olieres eller bejses i mange forskellige farver, så du kan opnå præcis det udtryk, som passer til dit hjem. De helt store vinreoler er der plads til 8 glas og 8 vine i.

Borde af kabeltromler

Når du først du har fået smag for genbrugstræ, kan du næsten ikke forestille dig at have andre typer af møbler. Derfor er der mange, som vælger at kombinere møbler af genbrugstræ, så de samlet giver et råt look. Jeg har selv et spisebord af gamle kabeltromler, som jeg har slebet ned. Det blev tidligere brugt i byggebranchen til at holde elkabler med. Jeg har valgt at lakere det, så det holder længere og er mere modstandsdygtigt, men du skal gøre, hvad der passer til dit hjem. Jeg har sammen sat mit kabeltromlebord med en flot trallebænk, så jeg holder det rustikke samlet.

Tænk kreativt og få grøn energi i hjemmet

Jeg er meget fortaler for, at man prøver at genanvende alle elementer, som man har i hjemmet og tænker kreativt. Kender du nogle, som er igang med at renovere, kan du derfor høre dem om de har noget træ du kan bruge. Det kan være til at bygge alt ligefra en skammel til et badeværelsesskab. Du gør noget godt for din økonomi, men er også med til at kæmpe for et grønnere klima og en renere natur.