Skil dig ud med farvet tøj

Når sommeren er over os, er det svært at finde frem til det helt rigtige sommertøj. Jeg er vild med pangfarver til en solbrun hud! Intet fremhæver en flot kulør, som tøj med pang farver. Det er meget forskelligt, hvilke farver der er moderne fra år til år og det kan derfor være svært at beslutte sig. Mange er i al hemmelig vild med pangfarver, men tør ikke at skille sig for meget ud. Mange klæder sig i sort, hvid og grå fordi de ikke kan tage stilling til, hvilke farver der klæder dem. Det kan derfor være en god ide at finde ud af, hvad farverne symboliserer, når du skal ud og købe din nye sommerkjole, blazerjakke eller en nederdel.

Vælg en farve der matcher din hårfarve

Det kan være en god idet at sætte sig ind i, hvad de forskellige farver symboliserer og hvilke, der klæder henholdsvis brunetter og blondiner. Jeg har en veninde, som er brunette og hun kan ikke bære farver, som grøn og gul ligeså flot som min anden veninde, der er lyshåret. Derimod ser min brunhårede veninde meget pænere ud i rød og lilla end min veninde, der er blondine. Der vil derfor altid være en forskel på, hvad der klæder din hårfarve.

Find tøj som fremhæver din hudfarve

Du skal også tænke på hvilke farver, som klæder din hudfarve. Er du ikke glad for solen og holder dig ofte indendøre, så vil du heller ikke have samme kulør. Stærke farver som orange, gul og neon er flotte til en solbrun hud. Derimod vil farver som kongeblå og lilla, være flotte til dig, som er lysere i huden.

Hvad symboliserer farverne?

RØD er en farve med knald på. Den har været meget anvendt til at symbolisere kærlighed og lidenskab. Jeg har en blazer i tomatrød, som skaber det vildeste blikfang. Denne jakke er med til at symbolisere energi og gå på mod. Du vil derfor give et indtryk af at du er en vigtig person.

BLÅ er min yndlingsfarve! I gamle dage var blå en royal farve, som symboliserede det ”blå blod”, som de royale havde i årene. Men i dag symboliserer den mere intelligens, tillid, harmoni, visdom og loyalitet. Derfor er denne farve ofte repræsenteret i business og finansverden i form af jakkesæt.

Grøn syntes jeg er flot som et par bukser med en hvid top og et par grønne sandaler. Farven symboliserer natur, balance, ungdom og harmoni. Grøn er en sommerfarve og især lysegrøn er med til at symbolisere sundhed og balance.

Gul vil kunne give dig en flot kulør, hvis du har solbrune stænger. Jeg er vild med den karrygule farve i kjoler og buksedragter. Du kan også bruge den karrygule farve, som accessoires til en hvid sommerkjole. Det kan være et ar sandaler eller et hårbånd. Gul symbolisere optimisme, lykke, varme og positiv energi.

Pink kan for nogle virke som en barnlig farve, men en blazerjakke i børstet rosa er flot til en brun kulør. Du Rosa farvet er med til at symbolisere ungdommelighed, energi, lidenskab, romantik og glæde. Du kan bruge rosafarvet til at supplere en hvid kjole eller en hvid top, som ellers ville være meget fersk.