Bedre sent end aldrig, men nu er det tid til virkelig at få skovlen under de nytårsfortsætter jeg satte mig selv ved indgangen til 2019, inden vi skriver 2020. Der var adskillige mål på listen, men det jeg virkelig gerne har ville indfri, er at blive mere grøn og udlede mindre spild. I den forbindelse har jeg én enkelt ting på programmet.. 

Mere grøn mindre spild

Klima, økologi, dyrevelfærd, lokal fokuseret, rene råvarer og mindre industri har altid være mærkesager for mig. Nu hvor samfundet er fulgt trop, føles det ikke længere forbudt at snakke om, i al fald ikke på den mere konkrete og nogle vil sige “drastiske” facon. Jeg synes det er rart at der er blevet lidt højere til loftet, samt at flere nu er begyndt at lytte til at det vi “træ-krammende” frelste hippier har sagt et stykke tid. Så ros til os alle, hvor er det dejligt vi kan rykke os sammen. 

Min plan, mål og drøm. 

Jeg har (som mine trofaste læsere vil vide), arbejdet på at vælge økologi, lokalt, kødfrit samt produkter uden plastik indpakning og andre faktorer det ville kaldes “dårligt producerede produkter” fra min hverdag. 

Det kan være fisk fanget uden licens, produkter bygget på olier der dræber regnskoven, og det kan være tøj der sælges så billigt at man ikke skal være professor for at regne ud at der er nogen et sted der snydes og går på kompromis både med miljøet, menneskene, dyrene og dem selv. 

Selvom det kan virke uoverskueligt for mange, så er det ikke slemt, når du begynder at tage et bevidst valg om at det vil du gerne. Derefter er det bare at holde øjenene åbne for de tilbud der faktisk findes tæt omkring os, det kan du læse meget mere om her på tusindfryd eller andre steder på nettet. 


Den ting jeg har besluttet jeg skal prøve som er noget helt nyt, er (trommesolo).. at fiske. Jeg kan nemlig ikke komme i tanke om en mere neutralt og ren aktivitet jeg kan foretage mig, der samtidig giver mig mad på bordet. Og i et land som Danmark hvor vandet er lige udenfor min hoveddør, kan det jo ikke blive bedre. Der er ingen spild, da jeg vil spise og bruge alt hvad jeg fanger, samt kun fange til mig selv, det udleder intet skidt og endnu vigtigere, jeg tror det er så så sjovt og sundt for sjælen at fiske. 

Kom igang, 

Jeg ved ingenting om fiskeri, men dert kræver noget research, udstyr og tilladelser. Jeg satte mig for at undersøge hvilke muligheder der var tæt på mig, da jeg ikke vil cykle flere timer for at komme afsted, og hellere vil hurtigt kunne gøre det i min hverdag. Desuden vil jeg ikke skulle bruge anden transport en de gamle gåben eller jernhesten. 

Tæt på mig er det bedst at fiske med fiskestang, efter eks; sild og torsk. Der selvfølgelig forskel på områderne og sæsoner, her må i selv til tasterne og tjekke efter hvordan det er, hvor i bor. 

Udstyr

Jeg vil personligt hellere investere i noget godt udstyr der holder længe, og kan bruges flittigt, end jeg vil tilføje til den køb/smid ud kultur. Hvis jeg imod al forventning ikke bliver bidt af en gal fisker, kan udstyret gå videre i kredsløbet og glæde nogle andre. Jeg investerede i Shimano hjul, fiskestang regntøj og div. dimse-dutter. -Her må i rådføre jer med eksperterne online, jeg er ikke ikke ekspert. Desuden så husk det kræver fisketegn og evt tilladelse afhængigt af hvor du fisker!

Alt i alt glæder jeg mig til at komme igang, og få masser af fisk på krogen og gaflen. 
Kommenter endelig herunder hvis i har gode råd til fiskeri, eller opskrifter, hvis jeg er så heldig at jeg begynder at få fisk i læssevis -haha. 

Knus