Økologiske og veganske produkter til soveværelset

Jeg havde meget svært ved at finde de helt rigtige produkter til mit børneværelse, da jeg var nybagt mor. Børn fortjener den bedste start på livet. Derfor går jeg meget op i, hvilken kvalitet produkterne er i og hvor de kommer fra. Jeg er derfor på udkig efter dyner, hovedpuder og sengesæt, som er økologiske og veganske. Her på siden kan du se, hvad jeg har fundet frem til af produkter, der lever op til mine høje krav.

Sengetøj i bambus

En af de produkter, som jeg blev meget positivt overrasket over er sengetøj i bambus. Jeg har læst meget om bambus sengetøj og jeg fandt ud af at det er svedabsorberende og temperaturregulerende. Dette gør bambus til et ideelt materiale at lave sengetøj af. Babyer kan ikke selv kontrollere deres kropstemperaturer. Derfor er det vigtigt at finde en typer sengetøj, som er åndbart og kan skille sig af med den overskydende varme, som børn afgiver. 

Bæredygtigt sengetøj

En af de andre grunde til jeg har valgt bambus sengetøj er at det er et bæredygtigt materiale. Bambus gror vildt og vokser utrolig hurtigt. Det er derfor ikke en naturlig ressource, som vil uddø og er svær at fremskaffe. Derudover er bambus også meget slidstærkt og er faktisk også antibakterielt. Du behøver derfor ikke vaske det så ofte, som almindelig bomuld. Du vil derfor heller ikke skulle udskifte det så ofte som almindeligt sengetøj, da det ikke bliver slidt så meget som sengetøj af almindeligt bomuld.  

Økologiske hovedpuder og dyner 

Jeg har researchet markedet for økologiske dyner og hovedpuder fordi jeg vil undgå produkter, som er allergifremkaldende. Her fandt jeg frem til mærket Cocon Kapok, som er kendt for at fremstille dyner og hovedpuder af organiske fibre. Alle produkter fra Cocoon Kapok er fremstillet af bomuld, der er så let og blødt at det kaldes ”silkebomuld”. Kapok er naturligt resistent overfor husstøvmider og er derfor perfekt, hvis du har et barn, som er allergisk overfor dem. 

GOTS certificerede dyner og hovedpuder

Alle produkter fra kapok er GOTS certificeret. Dette vil sige at der ikke er anvendt nogle kemikalier og allergifremkaldende produkter i forbindelse med produktionen. Det jeg er mest vild med, er at firmaet går meget op i at have en bæredygtig produktion og har et socialt ansvar over for menneskene, som fremstiller det men også naturen. 

OEKO-TEX® Certificeret sengesæt 

En anden certificering, som jeg synes er vigtig at have er OEKO-TEX Standard 100. Denne er med til at sikre at der ikke er anvendt allergifremkaldende stoffer i forbindelse med produktionen. 

Sengetøj der er temperatur regulerende

Jeg fandt en masse sengetøj, som er temperaturregulerende. Denne type sengetøj er godt til dig, som har små børn, da de kan ånde i det og ligge tørt og komfortabelt uanset, hvilken årstid det er. Bambus sengetøj kan nemlig også optage fugt hurtigt og bortskaffe overskydende. 

Sådan vasker du dit allergivenlige sengetøj

Allergivenligt sengetøj og økologiske dyner og hovedpuder kan være svært at vaske. Det er vigtigt at huske du har med naturmaterialer at gøre. Derfor bør du undgå skyllemiddel og enzymer, når du skal vaske. Jeg vasker det altid på vrangen, så jeg holder på strukturen i materialet og kan skåne det. Det er dog vigtigt at huske at centrifugere det efter du har vasket det, så alt vandet kan blive slået ud. Du bør ikke tørretumble produkterne, men i stedet lade dem lufttørre fordi både bambus og Kapok har en evne til at tørre hurtigere end normalt bomuld.