Sådan får du et godt indeklima

Mange tror at det kun er luften udenfor, som er beskidt af udstødningsgasser, men det er også din luft indenfor i dit hjem. I dit hjem er der mange bakterier, pollen og husdyr, som kan være med til at forurene din luft. Derfor bruger jeg en luftrenser, som kan filtrere alle de skadelige partikler i luften fra og give mit et sundt indeklima. Disse luftrensere, kan filtrere selv pollen fra. Jeg lider af pollen allergi og jeg har fået det meget bedre med en luftrenser, fordi jeg kan have den tændt når jeg lufter ud. Før kom alt pollen ind i mit hjem, når jeg luftede ud, men nu fanges partiklerne af min luftrenser. Du kan finde luftrensere i mange forskellige størrelser, som kan passe på et skrivebord og på gulvet i stuen. 

Fjern partikler i luften som er skadelige

Har du børn i hjemmet er det vigtigt at fjerne alle skadelige partikler fra luften. Børn har ofte bakterier med hjem fra skole, børnehave eller vuggestue, som vi voksne slet ikke er vandt til at håndtere. Derfor bliver vi ofte syge, når vores børn lige er startet i institutioner, fordi vi eksponeres overfor bakterier, som vi ikke er vandt til. Du kan undgå at blive eksponeret for skadelige partikler og bakterier med en luftrenser. Maskinerne, som kan rense luften, kan nemlig få de skadelige partikler, til at klæbe sammen, så det er lettere for maskinen at fange dem.

Få en lydsvage luftrenser

Da jeg skulle finde den rette luftrenser til mit hjem, troede jeg, at de ville larme, når jeg tog dem i brug, men der tog jeg fejl. Du kan faktisk få luftrensere, som er meget støjsvage. Jeg har derfor min luftrenser tændt alt den tid jeg er hjemme. Har dine børn allergi, bør du overveje at finde en luftrenser med et HEPA filter. Dette filter fjerner 99% af alle skadelige bakterier. Du skal dog huske at skifte filteret hvert halve år, hvis du vil bevare funktionaliteten. 

Er der meget fugt i dit hjem?

Da jeg lige var flyttet til mit nye hjem, var der meget fugt i boligen. Har du oplevet at der lugter af kælder i dit hjem, så bør du overveje en affugter. Disse maskiner er beregnet til at fjern fugten i der rum, som den placeres i. Med en affugter kan du slippe for vandskade og bevare den naturlige fugtigheden i luften. Du kan selv indstille maskinen til, hvilken luftfugtighed du vil have i rummet. Jeg sparede mange penge på at anskaffe mig en affugter, fordi jeg ellers ville have haft skimmelsvamp og vandskade, som ville koste mig mange penge at få renoveret. 

Har du et tørt indeklima?

Er dit problem modsat at der er et for tæt indeklima, så luften bliver tør, kan du anskaffe dig en luftbefugter. Maskinen vil sørge for at tilføje luft til dit indeklima, så du ikke får hovedpine og udtørrede slimhinder. Ligesom med affugteren, kan du selv indstille, hvad luftfugtigheden skal stå på, så der kommer en balance i rummet.