Bliv ét med naturen

Hos Tusindfrydcph er vi vilde med naturen og den følelse af overskud den giver os. Derfor går vi meget op i at værne om naturen i alle aspekter. Det kan give dig en fornyet energi, med en flot natur og en masse frisk luft i lungerne. Har du en meget stillesiddende hverdag, kan det specielt være godt for dit stres niveau at komme ud i det fri. Der er mange forskellige måder at vise, at man værdsætter sine omgivelser af natur. En af dem er at droppe dit hakkede oksekød og erstatte det med en friskfanget fisk.  

Fang din aftensmad

Når du får succes med din fisketur og får bid på krogen, giver det dig den vildeste lykkefølelse og frigiver endorfiner. Når du er i gang med at bekæmpe den fisk du har på krogen, vil du automatisk få et stort adrenalin kick. Det er en fed fornemmelse at skulle kæmpe for sin aftensmad og endnu federe, når du endelig har fanget den. Derudover vil fisken have en meget bedre smag, end dem du kan købe i supermarkedet, fordi den er frisk.

Hvad kan jeg fange?

Ved du hvilken type fisk, som du gerne vil fange? Hvis du ved, hvilken type fisk, som du er på jagt efter, kan du lettere matche dit grej til omgivelserne. Den type fisk, som de fleste vælger at gå efter, er torsk, makrel, ørred eller aborre alt efter om du fisker i ferskvand eller havvand. Du behøver ikke at være professionel, for at kunne fange din aftensmad. Der findes mange forskellige typer af fiskestænger, endegrej og hjul som er lette at benytte, når du er nybegynder. Det vigtigste er at finde ud af, hvor du kan fange den type fisk, som du forsøger at fange. På den måde undgår du at stå et sted, hvor der ikke er fisk.

Det skal du bruge

Når du har fundet ud af, hvilken type fisk du gerne vil fiske efter, er det vigtigt at du finder ud af, hvilken type fiskegrej du skal bruge. Der kan nemlig være stor forskel på, hvilken type line, hjul og endegrej du skal bruge på fisketuren.

Fiskestang & Fangsnet

Det siger sig selv at fiskestangen er ret vigtig. Du kan finde fiskestænger i mange forskellige prisklasser og ofte hænger prisen sammen med kvaliteten. Dernæst er længden på din fiskestang også afgørende for, hvor langt du kan kaste linen ud. Er du meget høj, bør du have en høj fiskestang, så du kan øge din kastelængde. Et fangst net er også vigtigt, hvis du står og fisker steder, hvor du har svært ved at få fisken op igen.

Endegrej

Noget, som du også skal være opmærksom på er selve det endegrej, som du har på stangen. Der findes mange forskellige typer af endegrej, der er specielt designet til den type fisk, som du prøver at fange. De mest anvendte af nybegyndere er woblere og spinnere. De er meget alsidige og kan bruges til både store og små fisk. Det er derfor underordnet, om du fisker i en sø eller på havet med disse typer af endegrej.

Sådan tilbereder du din fisk

Jeg er vild med at lave fisk til min aftensmad. Alt efter, hvad jeg fanger har jeg mange forskellige opskrifter, som jeg kan bruge. En af mine favoritter er ”Stegt torskefilet med rødkål og appelsindip”. Det er en ret, som ikke kræver de store kundskaber i køkkenet og som samtidig er let at lave og samtidig kræver få ingredienser.

Det du skal bruge til at tilberede din fisk er:

 • 4 stk Torskefilet
 • 1 spsk  Smør

Rødkålssalat

 • 0.25 stk. Rødkål, fintrevet
 • 2 stk. Appelsiner i tynde både
 • 2 stk. Æbler i små tern
 • 1 dl Granatæblekerner

Appelsindip

 • 2 dl Creme fraiche
 • 200 g Frisk ost naturel
 • 2 spsk. Olivenolie
 • 2 stk. Appelsiner, saft og skal heraf
 • (Brug Evt. sukker til appelsindip)

Sådan tilbereder du din fisk

Denne opskrift er super simpel og er meget let at lave selv, hvis du ikke har erfaring med at kokkerere fisk. Det første du skal gøre er at blande en creme fraiche med ost, olivenolie og appelsinsaft til én dressing. Du kan eventuelt tilsmage din dressing med sukker, hvis dine appelsiner er for bitre. Efter du har lavet din dressing skal du blande dine ingredienser til din salat og lade det stå på køl i 0,5 time. Når det kommer til fisken, bør du stege dine torskefileterne i 3 min med en god omgang smør. Det er her vigtigt at få krydret fisken ordentligt, fordi fisk normalt er meget fersk. Herefter skal du bare anrette din fisk, appelsindip og kålsalat.